Rezervați acum o programare
Supraveghere video
Primul pas în alegerea supravegherii video trebuie să fie stabilirea scopului acestui sistem.
Cum să alegem supravegherea video
Supraveghere
Supraveghere video
Primul pas în alegerea supravegherii video trebuie să fie stabilirea scopului acestui sistem. Supravegherea poate fi destinată uzului casnic, comercial, supravegherea magazinului sau procesului de producție, imprejmuirilor sau altor obiective în care dorim să aflăm informații despre evenimentele petrecute în acel loc. În funcție de scopul ales trebuie să stabilim calitatea filmării pe care dorim să o stocăm pentru stabilirea bugetului alocat acestui sistem.
Supraveghere
Sistemul de stocare a imaginii
DVR (digital video recorder), NVR (network video recorder) sau hibride, este un echipament care stochează imaginea pe un Hard Disk intern (HDD). Acest echipament stochează o filmare pentru fiecare camera atașată de el, iar lungimea timpului de filmare este proporțională cu capacitatea HDD-ului și invers proporțională cu numărul de camere sau calitatea imaginii camerelor.
Conexiunea dintre camere și DVR/NVR se face prin cablu coaxial, cablu UTP cu videobalun sau în cazul NVR printr-o rețea de date.
Supraveghere
Camerele de supraveghere
Pot fi de tipul analogice (caracterizate prin număr de linii), hibride (AHD, TURBOHD, etc) sau IP. calitatea imaginii oferite de camerele analogice este mică, cea a celor AHD, TURBOHD este medie iar cea a camerelor IP poate să depășească cu mult full HD.
Sistemul de backup energie pentru DVR/NVR UPS pentru protejarea HDD-ului din interiorul DVR/NVR si pentru asigurarea functionarii acestuia in cazul opririlor tensiunii de retea.
Supraveghere
Cablarea sistemului
Este conexiunea dintre camere, DVR/NVR, alimentarea cu energie a camerelor. Este foarte importantă calitatea cablurilor, alegerea unor cabluri de calitatea slabă poate duce la diminuarea calității imaginii filmate, apariția de moar sau pureci.
Ovidiu Ovidiu
4.8
Client
Adrian AH
5.0
Client
Kira Neryne
4.5
Client